mitasplace.blogg.se

En blogg som handlar om mig,mitt liv i vardagen på både gott och ont, en dagbok helt enkelt. Hundar och barnbarnen betyder mycket för mig...♥

VAD ÄR BÄST,ATT LÅNA NÅGONS TANDBORSTE ELLER?

Allmänt Permalink16
Ja om jag var någonstans och skulle sova över och glömt tandborsten hemma, så inte skulle jag låna nån som var använd. Inte något som rekommenderas heller, om man inte kan få en ny fräsch så är det bättre att gnugga med fingret. En begagnad borste kan innehålla bakterier som i värsta fall ger magsjuka eller förkylning....
Fingermetoden gör visserligen inte tänderna helt rena, men en del plack får man bort ändå bort från tandytan, det här är förstås bara i nödfall....
Jag brukar inte vara så kräsen när det gäller fikabröd. Men  idag på väg hem från förmiddagsrundan med hundarna stannade vi till vid Coop konsum och köpte mjölk och varsin muffin till fikat. 
Det var en ny sorts muffins, lite avlånga och kantiga till formen med olika smaker. Jag tog äpple och kanel. Dom såg goda ut men för mig var det ingen höjdare, alldeles för kletiga och hårda äppelbitar och en kluns med kanel innuti som såg ut som en "bajskorv" jo det är sant och inte smakade det kanel heller. Gubben han åt och läste sportdelen i Atonbladet och såg mest förvånad ut när jag klagade. Han märkte väl inte ens vad den smakade..*L*...
 
Lånade bilden från nätet***
#1 - - Hebbe:

Hej du,,Ja jag slappnade av när dom ringde,att dom var hemma,efter en kanonvecka i fjällen..Nä fy,jag har ett gäng nya tandborstar liggandes,,det händer att någon glömt sin ibland,,sist var det sonen..
Vi ligger under med 1-0 efter 1:a perioden,,men vi tar dom sen..Haé Kram.

#2 - - Moi:

Nja låna tandborste skulle jag nog ha svårt för. Men jag har svårt att tänka mig att jag skulle ha svårt för en muffins. Fast säger du det så! ;)
Kram

#3 - - Gittan:

Ha ha med sporten glömmer man allt då tydligen. Inget bra med muffins som smakar så och kan tänka mig att du sett fram mot en go fika. Härlig söndag till dig. Kram.

#4 - - fia:

Ja det där är ett känsligt kapitel. Tandborste tycker jag är väldigt personligt. Har en väninna som alltid tog min tandborste förr, då vi var unga. Hon glömde alltid sin och när vi låg där och skulle sova, så sa hon -"förresten har jag borstat mina tänder med din tandborste...!"
GAAAAAH..
Säkraste muffinsen får man baka själv. Jag gillar med choklad i. mums.
Ha det så bra
kram
Fia

#5 - - Hebbe:

Kväller,,Bästa laget vann,,men vi får gratta till ett vunnet silver,bra kämpat grabbar..Haé Kram.

#6 - - Ama de casa:

Haha! När vi var i Vietnam när dom precis hade öppnat gränserna för turister, så var vi förvånade över att det alltid fanns "lurviga" tandborstar på hotellrummen.
Sen var vi ute på en tur med ett par guider. När vi skulle äta lunch så gick en av dom fram till handfaten och tvättade händerna. Sen valde han ut en av dom spretiga tandborstarna som stod där, och borstade tänderna. URK!!!
Så dom där "lurviga" tandborstarna på hotellrummen var alltså en "feature"...
:-D

#7 - - yvonne:

Att borsta tänderna med fingret går bra ta lite salt på det tar bort en del plak. Himmagjorda muffins är godast! jag ser en film på 4an den somnar jag inte ifrån Den är så spännande att jag biter i kudden nattikram och pöösssen!

#8 - - Mickis:

Jag skulle inte heller låna rn använd tandborste...

Fynd att muffinsen var få tråkiga :-(
Du får baka egna :-)

Han är lite taskig gymmen som läser tidn. när du vill fika...

Ja en godnatt!
Kram

#9 - - TantGlad:

Godmorgon.
Nä hua, inte skulle jag låna någon annans tandborste inte, för oj så mycket bakterier det är i tandborsten från någon annan.
Ha en fin ny vecka nu.
Kram från mig.

#10 - - fenixmona:

Nej! Usch o fy, skulle aldrig vilja använda en använd tandborste! Här finns ett litet lager av borstar ifall någon, någon gång skulle behöva en. Kramiz

#11 - - Anki :

Låna tandborste... nix... aldrig!
Bästa muffinsen är hemgjorda :)
Ha en fin dag!
Kram

#12 - - Herr Nilssons Fru :

Nä uch inte låna tandborstar...!!
Kakor är inte alltid var ögat säger att de är:) själv äter jag inte sånt ju.
Kramiz o go start på nya veckan

#13 - - yvonne:

Godmorgon! Filmen igår var spännande! Jag höll mej vaken hela filmen! Ha en bra dag Morgonkram!

#14 - - carina:

Huja för att använda någon annans tandborste :(
Har man ett tuggummi till hans funkar det oxå :)

Men muffins kan jag gärna offra mig på *L*
Kramen vännen♥

#15 - - Janne:

Morron ! Antingen så tar jag / vi med oss tandborstar hemmifrån eller så köper vi en ny där det finns. Jag drar nattmössan över Peppe så han inte kan se att jag äter godsaker he he !

#16 - - Lillian:

Ikke noe er så skuffende som noe som ikke smaker som en har forventet!

Till top